Falafel con salsa de iogur

– As nosas receitas

Ingredientes

  • 250 de garbanzos e 1/2 cucharadita de pimenta negra.
  • 1 cucharadita de comino.
  • 1 cucharadita de sal.
  • 2,5 cucharaditas de cilantro fresco picado.
  • 1/2 cebola picada.
  • 2 dentes de allo.

 

Salsa

  • 1 iogur natural de soia.
  • 1 dente de allo.
  • 3 pepinillos.
  • 2 cucharadas de menta.
  • 2 cucharadas de ceboliño
    (todo picado moi fino)

O falafel é unha receita típica da cociña árabe.É unha especie de croqueta feita a partir de garavanzos e nalgúns casos de fariña de garavanzos, aínda que tamén se elabora con fabas segundo a zona, como por exemplo en Exipto.

 

Aínda que asociamos o falafel con Oriente Medio, crese que a súa orixe está na India; onde se cociñaba con pan e especias. Hoxe en día é un prato que se estendeu por Occidente grazas a que a cociña oriental está cada vez máis establecida nestes países.

Elaboración

1. Mollar os garavanzos a noite anterior.
2. Mestura todos os ingredientes do falafel ata obter unha masa homoxénea.
3. Elabora o falafel coa axuda de dúas culleres para darlles unha boa forma para que a masa non se pegue nas mans e frite ata que estean douradas polos dous lados.

 

Salsa de iogur

Mestura todos os ingredientes.
Sal ao gusto.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará