O falafel é unha receita típica da cociña árabe.É unha especie de croqueta feita a partir de garavanzos e nalgúns casos de fariña de garavanzos, aínda que tamén se elabora con fabas segundo a zona, como por exemplo en Exipto.
Aínda que asociamos o falafel con Oriente Medio, crese que a súa orixe está na India; onde se cociñaba con pan e especias. Hoxe en día é un prato que se estendeu por Occidente grazas a que a cociña oriental está cada vez máis establecida nestes países.
1. Mollar os garavanzos a noite anterior.
2. Mestura todos os ingredientes do falafel ata obter unha masa homoxénea.
3. Elabora o falafel coa axuda de dúas culleres para darlles unha boa forma para que a masa non se pegue nas mans e frite ata que estean douradas polos dous lados.
Mestura todos os ingredientes.
Sal ao gusto.
Seguimos a Guía de medidas para a reducción do contaxio por COVID-19 no sector turístico, as únicas visadas polo Ministerio de Sanidade.
Este sitio utiliza cookies funcionais e scripts externos para mellorar a túa experiencia.
Cookie | Duración | Descrición |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-functional | A cookie está configurada polo consentimento da cookie GDPR para rexistrar o consentimento do usuario para as cookies na categoría "Funcional". | |
cookielawinfo-checkbox-others | Garda as preferencias de cookies aceptadas na sección "outros". | |
wp-wpml_current_language | Cookie para seleccionar e recordar o idioma empregado |
Privacy settings
Axustes de privacidade
Este sitio utiliza cookies funcionais e scripts externos para mellorar a túa experiencia. Á esquerda especifícase que cookies e scripts úsanse e como impactan na túa visita. Podes cambiar os teus axustes en calquera momento. As túas decisións non terán impacto na túa visita.
NOTE: Estes axustes só aplicaranse ao navegador e dispositivo que esteas a usar actualmente.
Funcionamiento
Cookies de sesión para recordar la selección realizada en las reservas.